یک کارشناس امور بین الملل کشتار اخیر شیعیان در پاکستان را نمودی از جریان تلاش غرب برای ایجاد اختلاف میان مسلمانان دانست و بیان کرد: با توجه به ناآگاهی بخشی از مردم جامعه، تلاش جدی برای ارتقای سطح آگاهی ها، افشای ماهیت دشمن، گسترش دشمن شناسی و استعمار شناسی در میان مسلمان ها رسالت مهم نخبگان است.
منصوری، کارشناس امور بین المللی در گفت وگو با خبرنگار شفقنا(پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه) با اشاره به کشتار اخیر شیعیان در پاکستان، ایجاد اختلاف میان مسلمانان و تجزیه آنها را یکی از اهداف استراتژیک غرب در طول سه قرن گذشته دانست و اظهار کرد: غرب در این زمینه سرمایه گذاری سنگینی کرده است و به دلیل اینکه اطمینان دارد یکی از راه های ادامه سلطه غرب بر منطقه مسلمان دنیا ایجاد تفرقه میان آنها است، همچنان این سرمایه گذاری را ادامه می دهد. این برنامه در زمان های مختلف به اشکال متفاوتی اجرا شده است؛ همیشه تلاش کرده اند نقش خود را در این قضایا پنهان کنند.
او با بیان اینکه امروزه برخی از کشورهای عربی به طور مشخص به نمایندگی از طرف غرب، برنامه های آنها را اجرا می کنند، تصریح کرد: تشکیل سپاه صحابه در پاکستان، القاعده در افغانستان و سازمان های دیگر در کشورهای دیگر در راستای اجرای این سیاست ها بود؛ طالبان نیز دقیقا دست ساخته انگلیس است. به اعتقاد من بنا بر مواردگفته شده با وقوع شیعه کشی در پاکستان اتفاق تازه ای رخ نداده است بلکه این جریان، نمونه ای جدید از عملیات خود را نشان داده است. این گروه ها در بسیاری مواقع از طریق تبلیغات و فعالیت های سیاسی در جهت ایجاد اختلاف بین مسلمان ها تلاش می کنند اما هنگامی که این گونه حرکت ها را بی ثمر ببینند وارد اقدامات فیزیکی و درگیری می شوند.
این کارشناس بین المللی ادامه داد: نمونه این اقدامات، در مقیاس وسیعی در کشورهای مختلف منطقه و دو سه قرن گذشته مشاهده شده است. متاسفانه در شرایط کنونی به نوعی در سوریه، عراق و ... به شکل مستقیم و غیر مستقیم، در پاکستان و افغانستان نیز در شکلی شدید و گسترده تر شاهد این اقدامات هستیم.
او با بیان اینکه به هر نسبت که اسلام به عنوان یک نیروی سیاسی و انقلابی، فعال و در صحنه بین المللی تاثیرگذار شود، موجب احساس ضعف دشمنان اسلام خواهد شد، توضیح داد: در نتیجه این مساله قطعا تحرک آنها در اقدامات علیه مسلمانان، تشدید اختلاف شیعه و سنی، جنگ تبلیغاتی علیه اسلام، محدود کردن کشورهای اسلامی، ایجاد جنگ های داخلی و فعالیت های دیگری که بخشی از آنها را مشاهده می کنیم و احتمال افزایش آنها در آینده وجود دارد به عنوان یک اقدام بازدارنده یا پیشگیری در برابر فعالیت اسلام ظاهر می شود. به طور طبیعی این انتظار وجود دارد که هر چه قدر اسلام به عنوان یک دین در دنیا بیشتر مورد استقبال قرار گیرد به همان نسبت، تبلیغات و توطئه علیه اسلام بیشتر شود.
منصوری با ابراز تاسف از تحت تاثیر تبلیغات و فریب قرار گرفتن ناآگاهانه بخشی از مردم توسط افراد آموزش دیده، گفت: گاهی در میان آنها با افرادی برخورد می کنیم که به صراحت اعلام می کنند به ضرر اسلام بودن جنگ شیعه و سنی را قبول دارند اما به دلیل نیاز مالی و ... دست به این اعمال زده اند. دیده شده است برخی دیگر نیز حرکت هایی را انجام داده اند و پس از دستگیری و روشن شدن ماهیت آن حرکت دچار انفعال و پشیمانی شده اند، زیرا کاملا متوجه می شوند که فریب خورده اند.
او مهم ترین رسالت نخبگان را تلاش جدی برای ارتقای سطح آگاهی ها، افشای ماهیت دشمن، گسترش دشمن شناسی و استعمار شناسی در میان مسلمان ها دانست و افزود: واقعیت قضیه این است که متاسفانه بخشی از مسلمان ها ماهیت دشمن را نمی شناسند، سیاست های آنها را به خوبی نمی دانند و عوامل آنها را نمی شناسند بنابراین نخبگان باید در استعمارشناسی، دشمن شناسی و معرفی ماهیت این جریان به مردم تلاش فوق العاده ای داشته باشند. علاوه بر آن دولت ها باید مشخص کنند در این درگیری ها منافع ملی و مردم خود را در اولویت قرار می دهند یا وابستگی خود به دولت های استعماری یعنی یک دولت مردمی هستند یا یک دولت وابسته.
انتهای پیام
/www.shafaqna.com/persian/